Afhangende mondhoeken

Patiënten komen vaak op consultatie omwille van afhangende mondhoeken. Dit geeft immers en trieste, negatieve look. Verschillende behandelingen kunnen hier soelaas bieden. Na evaluatie van de patiënt wordt overlegd welke aanpak het meest aangewezen is voor een mooi resultaat.

  1. Opliften van de spier die een neerwaartse trekking veroorzaakt kan met een spierontspanner. Zeker in de preventie van het steeds lager gaan hangen van de mondhoeken en het ontstaan van dwarse rimpels in deze zone is dit een efficiënte behandeling.
  2. Bij verlies van wat mondhoekvolume kan een filler de mondhoek zelf gemakkelijk opvullen. Dit zorgt ook voor een opwaartse beweging van de verticale lijn van de liphoekjes.
  3. Wanneer er duidelijk volumeverlies is van de kin kan dit opgevuld worden met een opvulmiddel.  Het geheel van de kinzone dient mooi in balans te zijn voor een optimaal resultaat.
  4. Wanneer de mondhoeken geen volumeverlies hebben, maar het lijkt visueel zo door een verslapping van de wangen, dan kan het volume van het gelaat hersteld worden met een collageenstimulerende filler waardoor een lifting ontstaat.
  5. Bij sommige patiënten is het toevoegen van volume in de wangen of ter hoogte van de jukbogen niet aangewezen. Een behandeling met liftende draden kan in deze situatie een oplossing bieden om enkel te liften en niet te vullen.
  6. Wanneer aan de buitenkanten van de mondhoeken enkel vetkussentjes aanwezig zijn die niet liftbaar zijn, kunnen deze letterlijk opgelost worden met lipolyse.


Vanaf 3 januari 2023 vindt u ons in onze gloednieuwe praktijk Markt 2B te Kasterlee.


We zien er erg naar uit en hopen dat wij u op deze mooie locatie nog
een betere beleving en service
kunnen meegeven!

 

In de loop van 2023 krijgt ook onze website een makeover!