Gezakte wenkbrauwen

Zakkende wenkbrauwen verkleinen de ogen en versomberen het gelaat. De open blik gaat verloren. Vaak komen patiënten raad vragen over verslapte bovenste oogleden, maar dan blijkt het toch meer te gaan om een daling van de wenkbrauwhoogte of om een combinatie van de twee. De kraaienpootjes zijn bij gezakte wenkbrauwen ook meer uitgesproken en moeilijker aan te pakken met een spierontspanner.

 

Zoals bij elk verouderingsproces zijn meerdere oorzaken verantwoordelijk. De huid verliest stevigheid en het ondersteunende vetweefsel en spierweefsel vermindert, maar bij dit probleem speelt ook de botresorptie een voorname rol. Het voorhoofd wordt in de zone boven de wenkbrauwen steeds holler in plaats van mooi convex en de boord van de oogkasrand vlakt meer en meer af. De wenkbrauwen komen uiteindelijk zelfs onder het niveau van de oogkasrand te liggen door onvoldoende botfundament in de diepte en door een vergroting van de oogkas zelf.

 

Wil men dit probleem verhelpen dan is dus het corrigeren van de verloren volumes noodzakelijk. Uiteraard kan de huid gelift en verkort worden met chirurgie of enkel gelift met liftende draden, maar dan nog blijft het herstel van het botverlies aan te bevelen voor een mooier, naturel  en langdurig resultaat.

 

Opvullen van het voorhoofd en het ophogen van de oogkasrand kan gebeuren met een filler.

 

Bij een beginnende wenkbrauwzakking of bij een van nature een lage wenkbrauwstand kan een mooi en fris resultaat verkregen worden met een lift door middel van een spierontspanner. De inspuiting van spierontspanner op specifieke plaatsen opent de blik.


Vanaf 3 januari 2023 vindt u ons in onze gloednieuwe praktijk Markt 2B te Kasterlee.


We zien er erg naar uit en hopen dat wij u op deze mooie locatie nog
een betere beleving en service
kunnen meegeven!

 

In de loop van 2023 krijgt ook onze website een makeover!