Fronsrimpels

De rimpels tussen de ogen of de fronsrimpels  zijn een zeer goed voorbeeld van dynamische rimpels. Ze ontstaan door voortdurend te fronsen. Bij kwaad zijn, geconcentreerd luisteren en tegen de zon in kijken gaan mensen onbewust fronsen. Dit kan reeds op jonge leeftijd tot een zorgelijke fronsrimpel leiden.

 

De eerste keuze behandeling van deze rimpels  is dan ook een spierontspanner. Na verloop van tijd zal deze spier aan kracht inboeten. Bij tijdig behandelen kan de frons volledig weggewerkt worden. Wanneer reeds duidelijke rimpels of groeven aanwezig zijn, gaan deze in diepte verminderen.  De behandeling werkt ook preventief. De lijnen kunnen niet meer dieper worden, omdat het voortdurend plooien van de huid wegvalt.

 

Wanneer de rimpels niet volledig opgeklaard kunnen worden met een spierontspanner, kunnen ze nog verder behandeld worden met een filler. De twee behandelingen versterken elkaar in het resultaat.

 

Tegenwoordig worden ook fijne draadjes ingezet om de fronszone te verstevigen en op te liften en de beweging hier zacht te verminderen.

Beste patiënt,

Wegens verstrengde federale maatregelen rond het coronavirus COVID-19 zijn wij genoodzaakt de praktijk volledig te sluiten.

Hierbij kunnen wij reeds meedelen dat alle geplande behandelingen tot en met 3 april 2020 worden uitgesteld naar een nog onbekende datum. Betrokken patiënten worden hierover telefonisch gecontacteerd. Over het verdere verloop van de boekingen houden wij u op de hoogte.

Wij hopen u snel terug te mogen verwelkomen en wensen iedereen een optimale gezondheid toe.

Dr Cervini