Sculptra behandeling

Een doeltreffende stimulator van collageen.

Vragen?

Volgens de wet op de Geneesmiddelen van 25 maart 1964 is het elke arts verboden om reclame te maken voor geneesmiddelen en implanteerbare hulpmiddelen. Ook indirecte vermelding via de moleculenaam blijkt een inbreuk op deze wetgeving. Dit betekent dat wij u via deze publieke website geen informatie meer mogen verschaffen over de gebruikte producten en mogelijke behandelingen hiermee in de praktijk. Wel kan u informatie krijgen op specifiek verzoek. Graag beantwoorden wij uw vragen en bezorgen wij u meer gedetailleerde uitleg via mail bij het versturen van onderstaand contactformulier. U bent ook steeds welkom voor een informatief en vrijblijvend consult waarbij al uw bekommernissen worden overlopen en u een persoonlijk advies kan worden geformuleerd. De gevraagde informatie wordt u zo spoedig mogelijk doorgestuurd.

Samenstelling van Sculptra®

Sculptra® is een product op basis van poly-L-melkzuur.

 

Werkingsmechanisme van Sculptra®

Sculptra ® heeft een volumeherstellend effect doordat het de productie van eigen collageen in de huid stimuleert.

 

Sculptra ® wordt in de huid geïnjecteerd door middel van fijne naalden.

Vlak na de behandeling heeft men een duidelijk zichtbaar volume-effect. Na een 3-tal dagen verdwijnt dit echter door de absorptie van het  oploswater. De actieve stof L-poly-melkzuur blijft daarentegen aanwezig en stimuleert de fibroblasten om nieuw collageen aan te maken. Op die manier wordt het bindweefsel  terug opgebouwd en kan de contour van het gelaat hersteld worden. Door de stimulatie zal ook de huid zichtbaar verstevigen en zullen rimpels verminderen.
Na ongeveer 6 weken is het resultaat van de behandeling zichtbaar en kan indien vereist een vervolgsessie worden ingepland. Het aantal potjes nodig om een mooi hestel te verkrijgen wordt vooraf tijdens de consultatie besproken.

 

Indicaties van Sculptra®

Gelaatsveroudering betekent niet enkel huidverslapping en rimpels maar verandering in de verschillende soorten weefsels. Het gezicht krijgt ook volumeverlies door een progressieve vermindering en verplaatsing van het  vetweefsel. Ook het botweefsel resorbeert en de conditie van de spieren verandert.

 

Het verlies  aan volume uit zich voornamelijk ter hoogte van de slapen (worden holler), de jukbogen (meer afvlakking, verlies van de ronde vorm van de kaken), de bovenlip (lijkt langer), de mondhoeken (groeven) en verlies van de kaakcontour. Er is als het ware een te veel aan huid in vergelijking met het minder te bedekken vetweefsel en skelet.
Sculptra  is geschikt voor de behandeling van verschillende problemen. Enerzijds kunnen er diepe lijnen, groeven en littekens mee opgevuld worden, anderzijds geeft het volumeverhogend effect van het product de mogelijkheid om de verloren volumes te herstellen en het gezicht opnieuw een jeugdige uitstraling te geven.

 

Sculptra kan dus gebruikt worden om:

  • diepe plooien tussen neus en mondhoeken op te vullen
  • rimpels en uitzakking ter hoogte van de mondhoeken aan te pakken
  • ingevallen wangen terug volume te geven
  • gerimpelde wangen terug te verstrakken
  • de gelaatscontour te herstellen ter hoogte van de kaaklijn
  • de slapen terug mooi op te vullen
  • jukbogen te herstellen of te creëren
  • diepe littekens uit te vlakken

 

Een behandeling met Sculptra ®

Tijdens de consultatie vooraf worden alle details besproken. Er wordt een behandelplan opgesteld en bepaald hoeveel potjes aangewezen zijn voor een optimaal resultaat. Meestal zijn twee tot drie behandelingen aangewezen.

 

De behandeling gebeurt met fijne naalden en er is verdoving aanwezig in het product. Dr Cervini neemt ruim de tijd om de behandeling zeer zorgvuldig uit te voeren.

 

Na de behandeling kan u uw activiteiten gewoon verder zetten. De juiste adviezen ter optimalisatie van de resultaten worden meegegeven.

 

Nevenwerkingen van Sculptra®

Ten gevolge van het prikken treedt er tijdens het behandelen beperkte roodheid en zwelling op. Ook blauwe plekken kunnen ontstaan. Gedurende enkele dagen na de behandeling kan het gezicht gevoelig zijn.

 

Kleine, onzichtbare maar voelbare nodules komen voor tot in 1,9% van de behandelingen. Dit is het gevolg van collageen- overstimultatie. Het voorkomen van dit fenomeen kan tot een minimum worden beperkt door de juiste techniek toe te passen (bijv. door oppervlakkige injecties of over-correctie te vermijden). Daarnaast moet het behandelde gebied dadelijk na de behandeling en ook thuis zeer goed gemasseerd worden om een juiste verspreiding van het product te verzekeren.

 

Aanbevolen massagemethode:

  • 5 dagen, 5 maal  per dag
  • 2 weken, 2 maal per dag

 

Andere nevenwerkingen of complicaties zijn uiterst zeldzaam.

 

Resultaten van Sculptra ®

Het resultaat van een opbouwende programma houdt twee jaar aan.  80% van de patiënten ziet na twee jaar nog steeds een algemene verbetering. Het is geadviseerd om de behandeling om de twee jaar terug op te frissen om het verkregen resultaat te behouden. Eén sessie is dan meestal voldoende.

 

Veiligheid van Sculptra ®

Het bestanddeel poly-L-melkzuur wordt in de geneeskunde al meer dan 30 jaar gebruikt (ondermeer voor  hechtdraad, in de orthopedische chirurgie, enzovoort).  Het wordt  afgebroken tot melkzuur, dat van nature in ons lichaam aanwezig is. Het kan dus volgens de natuurlijke eliminatiecyclus verwijderd worden. L-poly-melkzuur  is met andere woorden volledig biologisch afbreekbaar.
Uit medische  studies blijkt een goed veiligheidsprofiel. In 2009 kreeg Sculptra ®  dan ook een FDA-goedkeuring voor het gebruik ervan in de medische esthetische geneeskunde.

 

Voordelen van Sculptra ®

Hoewel het geen permanente filler is, geeft Sculptra een langduriger effect dan andere fillers.

Omdat telkens met een potje gewerkt wordt kan in één behandeling  gans het gelaat behandeld worden in plaats van slechts één specifieke zone.

Patiënten die Sculptra gebruiken melden een duidelijk algemene versteviging van de huid en een mooie ‘glow’ van de huid.


Vanaf 3 januari 2023 vindt u ons in onze gloednieuwe praktijk Markt 2B te Kasterlee.


We zien er erg naar uit en hopen dat wij u op deze mooie locatie nog
een betere beleving en service
kunnen meegeven!

 

In de loop van 2023 krijgt ook onze website een makeover!