Peelings

Bij een chemische peeling worden er één of meerdere chemische stoffen op de huid aangebracht met de bedoeling de oppervlakkige huid te verwijderen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Ook de productie van collageen en elastine wordt bevorderd.

 

Er zijn heel wat verschillende soorten peelings. Ze verschillen van samenstelling en van diepte van inwerking. Dr Cervini maakt gebruik van medische peelings op basis van voornamelijk trichloorazijnzuur (TCA ) en phenol.
Chemische peelings verbeteren de huidtextuur en de huidteint. De huid wordt helderder en egaler.

 

Dit leidt tot volgende indicaties:

  • Eerste tekenen van huidveroudering
  • Huidverkleuringen, pigmentvlekken
  • Acne, vette huid, grove poriën
  • Zonbeschadigde huid
  • Rokershuid

 

Afhankelijk van de problematiek wordt de juiste peeling gekozen en worden ook aanvullende verzorgingcrèmes voorgeschreven.

 

Vlak na een peeling kan men zich verwachten aan roodheid en in de dagen nadien treedt een lichte tot matige schilfering op. De ernst van deze ongemakken is afhankelijk van de diepte van de uitgevoerde peeling. Hoe oppervlakkiger de peeling, hoe minder de hinder, maar hoe beperkter de resultaten in het kader van huidverjonging. Voor pigmentvlekken, acne, grove poriën en  een rokershuid hoeft men echter niet noodzakelijk diep te peelen. Hier is de samenstelling, de herhaling van de sessies en de aanvulling met de juiste producten meer van belang.

 

Of u voor een peeling in aanmerking komt en welke peeling voor u geadviseerd is kan nauwkeurig geëvalueerd worden tijdens de gelaatsanalyse. Uw peelingplan wordt vooraf ook grondig toegelicht.

 


Vanaf 3 januari 2023 vindt u ons in onze gloednieuwe praktijk Markt 2B te Kasterlee.


We zien er erg naar uit en hopen dat wij u op deze mooie locatie nog
een betere beleving en service
kunnen meegeven!

 

In de loop van 2023 krijgt ook onze website een makeover!