Radiesse behandeling

Product en werking

Radiesse ® behoort, net zoals hyaluronzuur,  tot de groep van de fillers. Het is een gel die geïnjecteerd wordt ter opvulling van diepere rimpels of groeven en ter herstel van verloren volumes.  Met Radiesse ® kan je eveneens bepaalde gezichtzones accentueren zoals bijvoorbeeld de jukbogen.

Vragen?

Volgens de wet op de Geneesmiddelen van 25 maart 1964 is het elke arts verboden om reclame te maken voor geneesmiddelen en implanteerbare hulpmiddelen. Ook indirecte vermelding via de moleculenaam blijkt een inbreuk op deze wetgeving. Dit betekent dat wij u via deze publieke website geen informatie meer mogen verschaffen over de gebruikte producten en mogelijke behandelingen hiermee in de praktijk. Wel kan u informatie krijgen op specifiek verzoek. Graag beantwoorden wij uw vragen en bezorgen wij u meer gedetailleerde uitleg via mail bij het versturen van onderstaand contactformulier. U bent ook steeds welkom voor een informatief en vrijblijvend consult waarbij al uw bekommernissen worden overlopen en u een persoonlijk advies kan worden geformuleerd. De gevraagde informatie wordt u zo spoedig mogelijk doorgestuurd.

 

Radiesse® bestaat uit een ondersteunende gel-matrix met calciumhydroxylapatiet microsferen die de eigen collageenproductie gaan stimuleren. Na 3 maanden is de gel, die voor een dadelijke vulling zorgt, afgebroken door het lichaam, maar heeft men een correctie verkregen door de eigen aanmaak van collageen. Het verkregen resultaat houdt bij de meeste patiënten tot 12 maanden aan.

 

Dankzij het feit dat de vulling niet gerealiseerd wordt door de blijvende aanwezigheid van een gel, maar door de eigen collageenstimulatie zijn de resultaten met Radiesse natuurlijk.

 

Indicaties

+ Diepere rimpels en groeven

+ Volumeverlies ter hoogte van:

  • Wangen
  • Mid-face
  • Jukbogen
  • Zone onder de jukbogen
  • Kinzone
  • Slapen
  • Handen

+ Liften van de kaaklijn

+ Ook ter hoogte van het lichaam kan Radiesse gebruikt worden zoals ter hoogte van de bovenarmen.

 

Behandeling

Radiesse wordt meestal gebruikt in het kader van gelaatsverjonging of beautyfication van het gelaat.

 

Het aantal nodige spuiten om de verloren volumes van het gelaat volledig te corrigeren worden besproken tijdens de consultatie. Bij licht volumeverlies kan één spuit al een mooie opfrissing geven, soms zijn echter meerdere spuiten nodig voor een optimaal resultaat. Deze kunnen in één of meerdere sessies worden ingespoten.

 

Door gebruik te maken van een lokale verdoving is de last tijdens de behandeling zeer beperkt.

 

Gels kunnen ingespoten worden met canules waardoor veelvuldig prikken kan vermeden worden. Dit geeft minder kneuzing en minder kans op blauwe plekken. Na een behandeling van Radiesse kan er lichte roodheid aanwezig zijn. Ook een lichte zwelling is te verwachten doordat het product wat opzwelt van zodra het in de huid wordt gespoten. Dit is meestal niet storend. Na een 2 à 3 tal dagen is dit verdwenen.

Tijdens het voorbereidend consult ontvangt u alle nodige praktische informatie en krijgt u de mogelijkheid al uw vragen te stellen.

Herhaling

Jaarlijks is een onderhoudsbehandeling aangewezen om het effect te behouden.

 

Veiligheid

Radiesse heeft een zeer goed veiligheidsprofiel. Het wordt gelijkgesteld aan behandelingen met hyaluronzuur.


Vanaf 3 januari 2023 vindt u ons in onze gloednieuwe praktijk Markt 2B te Kasterlee.


We zien er erg naar uit en hopen dat wij u op deze mooie locatie nog
een betere beleving en service
kunnen meegeven!

 

In de loop van 2023 krijgt ook onze website een makeover!