Hyaluronzuur

Vragen?

Volgens de wet op de Geneesmiddelen van 25 maart 1964 is het elke arts verboden om reclame te maken voor geneesmiddelen en implanteerbare hulpmiddelen. Ook indirecte vermelding via de moleculenaam blijkt een inbreuk op deze wetgeving. Dit betekent dat wij u via deze publieke website geen informatie meer mogen verschaffen over de gebruikte producten en mogelijke behandelingen hiermee in de praktijk. Wel kan u informatie krijgen op specifiek verzoek. Graag beantwoorden wij uw vragen en bezorgen wij u meer gedetailleerde uitleg via mail bij het versturen van onderstaand contactformulier. U bent ook steeds welkom voor een informatief en vrijblijvend consult waarbij al uw bekommernissen worden overlopen en u een persoonlijk advies kan worden geformuleerd. De gevraagde informatie wordt u zo spoedig mogelijk doorgestuurd.

Juvéderm/Voluma/Volbella/Belotero/Glytone/Restylane

 

Hyaluronzuur is een stof die in verschillende weefsels van ons lichaam natuurlijk aanwezig is, zo ook in onze huid. Het vervult verschillende functies en heeft als zeer kenmerkende eigenschap dat het grote hoeveelheden vocht kan binden.

 

Rond  1990 werd het reeds gebruikt voor medische doeleinden. Zo werd het ingespoten in gewrichten om de beweeglijkheid te verbeteren bij arthrose, omdat het in gewrichten fungeert als smeermiddel.  Vandaag is hyaluronzuur niet meer weg te denken uit de cosmetische wereld. Het wordt niet enkel als hydraterend bestanddeel in crèmes verwerkt, maar ook in gels die gebruikt worden om rimpels en groeven op te vullen door middel van injecties.

 

Indicaties van injecties met hyaluronzuurgel

+ Opvullen van fijne lijntjes en diepere rimpels:

 • Nasolabiale groeven (lachrimpels tussen de neus en de mondhoeken)
 • Rimpeltjes rond de mond
 • Lachlijntjes op de wangen
 • Fronsrimpels

+ Lippen:

 • Vergroten
 • Mooier accentueren
 • Hydrateren
 • Verjongen

+ Herstellen van verloren gelaatvolumes:

 • Jukbogen
 • Wangen
 • kinzone
 • Kaaklijn
 • Holle slapen
 • Voorhoofd

+ Opvullen van littekens

+ Opvullen van traangootjes

+ Herstellen van lege en gezakte oorlelletjes

+ Neuscorrecties

+ Verminderde huidtonus en dehydratatie van de huid

+ Halshydratatie

+ Décolleté-lijnen

 

Behandeling

Hyaluronzuur is inzetbaar voor een zeer brede waaier van  indicaties. Afhankelijk van wat men wil herstellen of bereiken zijn er bovendien verschillende injectietechnieken en ook diverse naalden en cannules. Dr Cervini beheerst deze verschillende technieken zeer goed en kijkt vooraf welke methode en welk materiaal voor elke patiënt het meest is aangewezen.

 

Er is ook keuze tussen verschillende diktes van hyaluronzuur en verschillende merken. Ook hier wordt zorgvuldig gekozen voor de meest geschikte filler om tot een mooi eindresultaat te komen.

 

Indien verdoving gewenst kan gekozen worden voor koeling, verdovende crème of een verdovende injectie.

 

Bij alle behandelingen op basis van inspuitingen kan men zich verwachten aan wat roodheid en zwelling. Hoewel de nodige maatregelen worden genomen zijn blauwe plekken niet uit te sluiten, maar ze verdwijnen na enkele dagen tot 2 weken.

 

Herhaling

Hyaluronzuren worden geleidelijk aan afgebroken in de loop van 6 à 12 maanden (sommige gels blijven tot 18 maanden). Dit is ondermeer afhankelijk van de injectieplaats, het eigen metabolisme en of er reeds een eerdere behandeling werd uitgevoerd. Zo zal het product ter hoogte van een neus of traangootjes lang houden, terwijl rond de mond (door de beweging) sneller een bijvulling nodig is. Voor de meest patiënten  is een jaarlijkse onderhoudsbehandeling voldoende.

 

Veiligheid

Hyaluronzuren zijn uiterst veilig bevonden. Vandaag worden zij gefabriceerd door middel van bio-technologie waardoor allergische reacties uiterst zelden zijn. Uiteraard dienen deze  gels uitsluitend ingespoten te worden door goed opgeleide  artsen.

 

Dr. Cervini gebruikt enkel  kwaliteitsvolle, grote merken waarvan de veiligheid gegarandeerd is door de nodige certificaten, waaronder het gamma van Allergan, Merz en Galderma.

 

Tijdens het voorbereidend consult ontvangt u alle nodige praktische informatie en krijgt u de mogelijkheid al uw vragen te stellen.


Vanaf 3 januari 2023 vindt u ons in onze gloednieuwe praktijk Markt 2B te Kasterlee.


We zien er erg naar uit en hopen dat wij u op deze mooie locatie nog
een betere beleving en service
kunnen meegeven!

 

In de loop van 2023 krijgt ook onze website een makeover!