Verwijderen van tattoos

Meer en meer mensen kiezen voor een decoratieve tattoo. Regelmatig wenst men echter ook een tattoo te laten verwijderen en dit om diverse redenen.
In vroegere tijden diende men hiervoor beroep te doen op dermabrasie, chirurgie of huidtransplantaties. Dankzij de technologische vooruitgang kan u vandaag de dag gelukkig beroep doen op minder invasieve laserbehandelingen.

Wij beschikken voor deze indicatie over een Q-switched ND:YAG 1064 nm laser met twee verschillende laserkoppen van ALMA Lasers ™.

 

Hoe werkt deze laser?

De Q-switched 1064 nm ND:YAG laser levert zeer snelle lichtpulsen met zeer hoge energie die door de tatoeage geabsorbeerd worden. De kapselvorming rond de kleurstof wordt zo vernietigd en het pigment wordt in kleine deeltjes verdeeld. Het lichaam kan deze zeer kleine partikeltjes vervolgens afbreken en afvoeren via haar normaal opruimsysteem.

 

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn 8 à 9 behandelingen nodig.
Sommige tattoos kunnen reeds verwijderd worden met 6 sessies. Andere tattoos vereisen 12 behandelingen. Dit is afhankelijk van de kleur, het aantal kleuren, de gebruikt verf, de diepte van de tattoo, de leeftijd van de tattoo en zelfs de leeftijd van de patiënt. Ook het lichaamsdeel speelt een rol.

 

Tijdsinterval tussen 2 behandelingen

U dient 8 weken te laten tussen 2 behandelingen. Dit is het minimum tijdsinterval.

 

Hoe uitgebreid kan je per sessie behandelen?

De maximale grote van het behandeloppervlak per sessie is 300 cm².

 

Is de behandeling pijnlijk?

Het verwijderen van een tattoo is net zoals het plaatsen ervan pijnlijk. Wij helpen u daarom graag verder met een speciale verdovende crème. Deze kan 30 tot 45 minuten vooraf op de te behandelen zone worden aangebracht. Even een moment van ontspanning met een drankje en een boekje.

 

Zijn er nevenwerkingen?

Frosting ( = kortdurende witte verkleuring), zwelling en roodheid zijn normaal. U kan wat branderigheid voelen achteraf.
Nadat de witte verkleuring verdwenen is, verschijnt de tattoo opnieuw. De kleine inktpartikeltjes worden immers geleidelijk aan, in de loop van de volgende weken, door het lichaam afgebroken en opgeruimd.
Thuis kan u korstjes en mogelijk ook kleine blaartjes opmerken. Een goede verzorging is belangrijk.

 

Zijn er mogelijke complicaties?

Ontkleuring, littekens en rebound hyperpigmentatie zijn bestaande complicaties. Om een zorgvuldige behandeling te garanderen worden de instellingen gedurende de opeenvolgende behandelingen geleidelijk opgebouwd en steeds opnieuw aangepast aan uw resterende tattoo. Er wordt voldoende tijd genomen voor uw sessie.

 

Welke tatoeages kunnen behandeld worden?

Zowel professionele, amateuristische als traumatische tattoos kunnen verwijderd worden. Ook permanente make-up is een indicatie.

 

Welke kleuren kan je verwijderen?

Deze laser is zeer goed in het verwijderen van zwarte en andere donkere tattoos (blauw, groen, bruin). Ook de kleuren rood, geel en oranje kunnen dankzij een aparte kop grondig worden aangepakt.
Voor zeer lichte kleuren, zoals pastelkleuren, verkregen door wit pigment bij de kleurstof te mengen, is deze behandeling niet geschikt.
Tattoo’s die bepaalde synthetische kleurstoffen of metaaldeeltjes bevatten reageren uiteraard ook niet voldoende.

 

Is een behandeling met de Q-switched laser veilig voor uw gezondheid?

Deze lasertechnologie is zeer grondig wetenschappelijk onderzocht en uitgebreid gedocumenteerd. De kleurstof wordt zeer veilig verwijderd uit het lichaam zonder schadelijke gevolgen. Alma lasers ™ is bovendien een referentie in de wereld van medische lasertechnologie.

 

Wat houdt een goede nazorg in?

Gedurende 24u uw verband ter plaatse laten. Nadien 2 x per dag de wonde reinigen en verzorgen gedurende 14 dagen. Bescherming tegen UV is noodzakelijk in deze helingsperiode.
Ook in de weken tussen twee behandelingen in smeert u best een factor 50 over de behandelde regio.


Vanaf 3 januari 2023 vindt u ons in onze gloednieuwe praktijk Markt 2B te Kasterlee.


We zien er erg naar uit en hopen dat wij u op deze mooie locatie nog
een betere beleving en service
kunnen meegeven!

 

In de loop van 2023 krijgt ook onze website een makeover!