TIXEL

Wat

TIXEL ® is een systeem voor fractionele huidverjonging, waarbij de mogelijkheden van de ablatieve CO 2 laser en de niet-ablatieve milde lasers gecombineerd worden in één toestel. De technologie is gebaseerd op thermische-mechanische ablatie waardoor, zonder het carboniserend effect van de CO2 lasers of erbium lasers, vergelijkbare effecten kunnen gerealiseerd worden met een zichtbaar huidverjongend resultaat.

De opwarming van de huid gebeurt zeer kort en fractioneel via een platinum plaatje van 1 cm². Voor de oogzone is een speciaal kleiner oogstuk beschikbaar.

 

In ablatieve modus worden oppervlakkige tot diepe kratertjes gemaakt. Dit is aangewezen indien er rimpels zichtbaar zijn, de structuur grof is en verslapping van de huid merkbaar is. Deze instelling wordt ingezet om de huid te verjongen. Dit kan als huidbehandeling op zich OF als voorbereiding op een behandeling met fillers om nog betere resultaten te verkrijgen.

 

In non-ablatieve modus transfereert TIXEL ® (=> MESOTIX) thermische energie in de opper-dermis terwijl de dermis gespaard blijft. Hierdoor zijn zeer lichte stimulerende behandelingen zonder down-time mogelijk. Omdat hierbij oppervlakkige, vocht-doorlatende openingetjes worden gemaakt, die zeer effectief hydrofiele moleculen doorlaten, kunnen meteen medische, geconcentreerde  MESO-producten worden ingebracht zonder de last van veelvuldige injecties. Deze instelling is aan te wenden als behandeling bij beginnende huidveroudering, is ideaal voor de onderhoudsbehandelingen van de intensere TIXEL of CO2 lasers en kan toegepast worden als huidverzorgingsprogramma om de huid fris en jeugdig te houden.

 

Indicaties

Ablatieve modus (TIXEL ®):

 • Grove poriën
 • Fijne rimpels
 • Verzachten van diepere rimpels
 • Verbeteren huidtonus
 • Liften, aanspannen van de huid
 • Globale gelaatsverjonging
 • Actieve acne
 • Acnelittekens
 • Voorbereiding van de huid rond de mond voor behandelingen met hyaluronzuur
 • Verjonging van de oogcontour en ooglidlift

Non-ablatieve modus (MESOTIX):

 • Opfrissing gelaat
 • Beginnende huidveroudering
 • Onderhoud van huidverjongende behandelingen met TIXEL of met CO2 lasers
 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Huidbehandeling indien geen down-time gewenst
 • Huidverzorgingsprogramma

Hals en decolleté of andere beperkte lichaamszones kunnen ook behandeld worden.

 

Resultaten

Een gelaat behandeld met TIXEL® is niet rimpelvrij maar oogt duidelijk frisser, globaal jonger en ook meer gelift. Een TIXEL®-reeks vormt de perfecte basis voor andere gelaats-verjongende behandelingen met spierontspannende producten en/of fillers. Elke patiënt vanaf 40 jaar is een kandidaat voor deze behandeling.

 

Resultaten zijn optimaal zichtbaar na 3 tot 4 maanden. Na het in gang zetten van de huidvernieuwing is er immers tijd nodig om nieuwe collageenvezels aan te maken. De verjonging gebeurt dus geleidelijk. De resultaten kunnen extra geoptimaliseerd worden door inname van bepaalde voedingssupplementen.

 

Aantal behandelsessies

STANDAARD: 4 behandelingen om de 4 weken

Diepere rimpels, sterke verslapping of acnelittekens: 6 behandelingen om de 4 weken

Oogcontour voor LIFTEN oogleden: 6 behandelingen worden aanbevolen om de 4 weken

=> Het BEHANDELPLAN is uiteraard afhankelijk van de mate van huidveroudering.

 

Nevenwerkingen

De TIXEL®-behandelingen zijn zeer veilig. De genezing gebeurt vlot. Boven vernoemde reacties zijn normaal.

 

Onderhoud van uw resultaat

Na de TIXEL® kan een persoonlijk ONDERHOUDSPLAN worden opgesteld afhankelijk van de noden van uw huid, uw individuele wensen en verwachtingen en de combinatie met uw andere behandelingen. Het onderhoud is gericht op het behoud van een mooi, fris en gelift huidoppervlak.

 

Meer praktische informatie wordt meegegeven tij het inplannen van een behandeling.


Vanaf 3 januari 2023 vindt u ons in onze gloednieuwe praktijk Markt 2B te Kasterlee.


We zien er erg naar uit en hopen dat wij u op deze mooie locatie nog
een betere beleving en service
kunnen meegeven!

 

In de loop van 2023 krijgt ook onze website een makeover!