Couperoselaser / Pigmentlaser

Wat

Een behandeling door middel van deze laser geeft een lichtimpuls op de huid welke uit een bepaalde golflengte bestaat (540-950 nm).

 

1)  De energie van dit licht wordt door het bloed geabsorbeerd (door de in het bloed aanwezige kleurstof hemoglobine) en omgezet in warmte. Door de warmte stollen de eiwitten in het bloed en wordt het bloedvat vernietigd. Na verloop van tijd wordt het bloedvat door het lichaam opgenomen en zal het verdwijnen.

2)  Pigmentvlekken absorberen eveneens deze kleur van lichtimpuls. Door de zeer korte puls ontstaat er een soort van explosie van energie in het pigment. Het pigment zal in kleine stukjes uiteenvallen waarna de macrofagen in staat zijn de minuscule deeltjes uit het lichaam te verwijderen.

 

De Alma Laser XL PRO heeft een FDA-keurmerk en voldoet hiermee aan de strengste eisen op het gebied van laserveiligheid.

 

Indicaties

Het verwijderen van cosmetisch storende bloedvaten en huidafwijkingen met een vasculaire component:

 

Behandeling van goedaardige vasculaire aandoeningen zoals:

·         Couperose

·         Rosacea

·         Spider naevus

·         Haemangioma

·         Reticulaire varices benen

Pigmentvlekken reageren op dezelfde golflengte en zullen dus ook worden aangepakt. Moedervlekken, verheven letsels en solaire keratosen worden hier niet mee verwijderd. Sproeten en gewone ouderdomspigmentvlekken wel.

 

Een full-face behandeling zorgt zo voor meer egalisatie van de algemene huidskleur.

 

Resultaten

Verminderen of verdwijnen van storende bloedvaatjes of letsels met een vasculaire component. Verminderen of verdwijnen van sproeten en pigmentvlekken waardoor egalisatie van de teint van de behandelde zone.

 

Voor een goed resultaat dient de behandeling minstens drie maal te worden uitgevoerd met een interval van minimum 2 weken en maximum 4 weken. Voor sommige hardnekkige zones kunnen plaatselijk meer behandelingen aangewezen zijn.

 

Jaarlijks onderhoud met één beurt is meestal aanbevolen. Couperose kan langer onder controle zijn afhankelijk van de aanwezige  uitlokkende factoren.

 

Zuiver naar pigment toe kan één behandeling tweemaal per jaar aangewezen zijn om de huidskleur te egaliseren. Het minste zonlicht is immers verantwoordelijk voor stimulatie van de pigmentcellen. Preventie, dus bescherming tegen UV-licht, is belangrijk en essentieel om mooi resultaten te behouden op het vlak van pigment.


Vanaf 3 januari 2023 vindt u ons in onze gloednieuwe praktijk Markt 2B te Kasterlee.


We zien er erg naar uit en hopen dat wij u op deze mooie locatie nog
een betere beleving en service
kunnen meegeven!

 

In de loop van 2023 krijgt ook onze website een makeover!