Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn rimpeltjes die ontstaan rond de ogen door te lachen. In dit opzicht zijn het vrolijke, positieve lijntjes. Toch storen heel wat mensen zich aan deze lachrimpeltjes, zowel mannen als vrouwen en dit meestal vanaf het moment dat ze ook bij het gelaat in rust in de huid getekend blijven.

 

De eerste keuze behandeling van kraaienpootjes is het injecteren van een spierontspanner. Ze ontstaan immers door contractie van de circulaire spier rond de ogen. De lijnen zullen dan niet meer of veel minder gevormd worden bij lachen. Deze behandeling wordt soms reeds preventief uitgevoerd. Sommige patiënten kiezen voor een verzachtende dosis, anderen wensen de rimpeltjes volledig weg te werken.

 

Bij te diepe of te uitstralende rimpels kunnen ondersteunde behandelingen worden uitgevoerd:

  • het opvullen van de resterende  rimpeltjes met een filler.
  • het opvullen van een lege jukboogzone of van de slapen met een filler.
  • het opnieuw accentueren van de bovenste oogkasrand met een filler om lifting van de bovenste kraaienpootzone  te bereiken.
  • het verbeteren van de huidstructuur met de Mixto SX laser.
  • het verminderen van de beweging van de huid door ze te verstevigen met draden.

 

Welke behandeling het meest aangewezen is dient individueel bepaald te worden.

Beste patiënt,

Wegens verstrengde federale maatregelen rond het coronavirus COVID-19 zijn wij genoodzaakt de praktijk volledig te sluiten.

Hierbij kunnen wij reeds meedelen dat alle geplande behandelingen tot en met 3 april 2020 worden uitgesteld naar een nog onbekende datum. Betrokken patiënten worden hierover telefonisch gecontacteerd. Over het verdere verloop van de boekingen houden wij u op de hoogte.

Wij hopen u snel terug te mogen verwelkomen en wensen iedereen een optimale gezondheid toe.

Dr Cervini