Onderkin

Een onderkin wordt veroorzaakt door een te veel vet in de zone onder de kin. Dit kan ontstaan zijn door overgewicht, maar het kan ook bij slanke mensen voorkomen, louter familiaal en dus ook al aanwezig op jonge leeftijd.

 

Lipolyse kan een oplossing betekenen voor dit probleem. Bij een kleine hoeveelheid vet kan het probleem volledig worden opgelost. Bij de aanwezigheid van veel vet wordt het vet gereduceerd. Wanneer uitgesproken vet aanwezig is, uitzakking van de weefsels en een sterke verslapping van de huid kan een liposuctie en halslift aangewezen zijn.

 

De lipolyse-techniek kan zo nodig over gans de hals en/of kaakrand worden toegepast.

 

Soms lijkt het alsof iemand een onderkin heeft gekregen zonder toename van het vetweefsel. Dit wordt veroorzaakt door de combinatie van huidverslapping, verlies van het ondersteunend weefsel en uitgesproken platysmabanden. Dit zijn halsspieren. In dit geval kan een mooie onderkinlift bekomen worden met spierontspanners. Zo nodig kan de huid nog bijkomend verstevigd worden met de MiXtoSX laser en mesotherapie of meer gelift worden door versteviging in de diepte met de Clearlift laser.

Beste patiënt,

Vanaf 4 mei zal de praktijk opnieuw geopend zijn.

De behandelingen worden gefaseerd opgestart. Hierbij volgen wij de maatregelen van de federale overheid, zo ook de wetenschappelijke aanbevelingen in het kader van de esthetische geneeskunde.

Wij zijn blij u terug te kunnen verwelkomen en doen ons uiterste best om alle geannuleerde afspraken van de voorbije weken terug in te boeken.

Wij doen in de praktijk al het mogelijke om u een zo veilig mogelijke omgeving aan te bieden.

Dr Isabella Cervini