Decolleté

De decolleté is tijdens de lente en zomer evengoed blootgesteld aan UV-straling als het gelaat en de handen. Toch hebben weinigen de reflex om deze zeer gevoelig huid te beschermen. Met de jaren verdunt de huid zichtbaar en ontstaan couperose, pigmentvlekken en rimpels.

 

Door het gewicht van de borsten ontstaan er ’s nachts ook plooilijnen die verticaal over de decolleté lopen van buiten naar binnen toe.

 

De huid van de decolleté moet voorzichtig behandeld worden. Afhankelijk van het probleem kan voor bepaalde behandeling gekozen worden of kunnen behandelingen gecombineerd worden:

 

  1. De miXtoSX laser zorgt voor collageenstimulatie en dus versteviging van de huid met aanpak van de fijne lijntjes. Ook pigmentvlekken zullen verminderen.
  2. Bij duidelijke pigmentstoornissen kan een peelingsessie of een lasersessie met de pigmentlaser gepland worden die niet alleen de teint doet opklaren maar ook de huid in het algemeen zal opfrissen.
  3. Een verstoring in het pigment EN uitzetting van de fijne bloedvaatjes door zonschade wordt dan weer samen behandeld met de couperoselaser.
  4. Dehydratatie en rimpels kunnen aangepakt worden met mesotherapie of een hydraterende filler .
  5. Diepe plooirimpels kunnen ook opgevuld worden met een filler.
  6. Een goede thuiszorg en bescherming tegen zonnestralen is essentieel.

Beste patiënt,

Vanaf 4 mei zal de praktijk opnieuw geopend zijn.

De behandelingen worden gefaseerd opgestart. Hierbij volgen wij de maatregelen van de federale overheid, zo ook de wetenschappelijke aanbevelingen in het kader van de esthetische geneeskunde.

Wij zijn blij u terug te kunnen verwelkomen en doen ons uiterste best om alle geannuleerde afspraken van de voorbije weken terug in te boeken.

Wij doen in de praktijk al het mogelijke om u een zo veilig mogelijke omgeving aan te bieden.

Dr Isabella Cervini