Gelaatsanalyse

Vooraleer zo maar met verjongende of corrigerende behandelingen te starten is het erg belangrijk om het geheel van het gelaat goed te evalueren. Een mooie balans in het aangezicht is zeer belangrijk. Niet alleen moeten de verhoudingen kloppen, ook de eigen typische kenmerken dienen bewaard te blijven.

 

In West-Europa is een naturelle look de standaard. Laten zien dat je behandeld bent is hier geen statussymbool zoals in sommige andere culturen. Hierbij moet de patiënt er soms op gewezen worden dat er geen mooi eindresultaat wordt bekomen door sommige gelaatszones uitgesproken te gaan corrigeren (omdat die specifieke zones je persoonlijk het meest storen) en andere zones volledig ongemoeid te laten. Beter is het geheel zacht te boosten en een opgefrist effect te verkrijgen.

 

In de meeste gevallen kan zulk een resultaat verkregen worden door niet te opteren voor één soort behandeling die dan zeer uitgesproken wordt uitgevoerd, maar door behandelingen te gaan combineren. De gehele look wordt geleidelijk aan geoptimaliseerd. Het zwakste kenmerk is meestal eerst aan de beurt.

 

Uiteraard wordt de analyse opgebouwd vanuit de specifieke vraag van de patiënt en wordt er steeds rekening gehouden met de wensen en verwachtingen. Ook het budget van de patiënt wordt hierbij niet uit het oog verloren.

De analyse wordt toegelicht en een behandelplan met mogelijke alternatieven wordt opgemaakt.

 

Volgende gelaatskenmerken worden geëvalueerd om tot een goed behandelvoorstel te komen:

De oppervlakte van de huid:

Tonus en veerkracht – Dikte – Structuur – Kleur

 

Soorten rimpels:

Statische of dynamische rimpels

Diepte en ernst van de rimpels

In welke zone zijn de rimpels het meest of het ergst aanwezig?

 

Onderhuids vetweefsel:

Is er nog voldoende vetweefsel en dus vulling van het gelaat?

Zijn de vetpads wel gevuld maar uitgezakt met verlies van de jeugdige gelaatsvorm?

 

Botstructuur:

Evaluatie van: Jukbogen – Oogkassen – Onderkaak – Voorhoofd

Bij verouderen slinkt het bot geleidelijk weg en komt er als het ware te veel en minder elastische huid voor te weinig onderliggend bot. Dit geeft een overschot aan huid. Mooier is het verloren volume door botverlies te herstellen en zo de contouren van het gelaat te optimaliseren dan het te veel aan huid zo maar chirurgisch te verwijderen (tenzij reeds een uitgesproken huidoverschot).


Vanaf 3 januari 2023 vindt u ons in onze gloednieuwe praktijk Markt 2B te Kasterlee.


We zien er erg naar uit en hopen dat wij u op deze mooie locatie nog
een betere beleving en service
kunnen meegeven!

 

In de loop van 2023 krijgt ook onze website een makeover!